

Meeting with Home Educators Officers Llywodraeth Cymru Welsh Government

and Local Authority

## International Pavilion, Royal Welsh Showground, Builth Wells

## 6 December 2018

12:30 to 15:00

## AGENDA

1	Welcome and introductions (5 minutes) 12:30 – 12:35
	Carol Mooney, Welsh Government
2	Minutes & action points from previous meeting (15 minutes) 12:35 – 12:50 Paper 1
	<ul><li>The group are asked to:</li><li>Agree the minutes of the 10 July meeting</li></ul>
	<ul> <li>Note and review progress on action points</li> </ul>
	Discuss matters arising
	<ul> <li>Reflect on the morning session</li> </ul>
	Richard Hatwood
	Sharing Good Practice – RCT External Candidate Pilot (25 minutes) 12:50 – 13:15
3	<ul><li>The group is asked to:</li><li>Note the update from Darren Williams</li></ul>
	Darren Williams, RCT Local Authority
4	Update from Non-Statutory Review Group (20 minutes) 13:15– 13:35 Paper 2
	<ul> <li>The group are asked to:</li> <li>Note the update from the group</li> <li>Provide feedback and suggestions</li> </ul>

	Alistair Birch, Pembrokeshire Local Authority
5	Discussion on Statutory Guidance (40 minutes) 13:35 – 14:15 Paper 3 (Outline paper will be tabled at the meeting) Carol Mooney
6	Education Support Orders and School Attendance Orders (20 minutes) 14:15 – 14:35 The group is asked to; Discuss any issues with recent Education Support Orders Discuss any issues with recent School Attendance Orders Richard Hatwood
7	AOB (15 minutes) 14:35 -14:50 • Flexi school – case studies Carol Mooney
8	<ul> <li>Future Meetings 2018/19 (10 minutes) 14:50 – 15:00</li> <li>The group are asked to note future meeting dates;</li> <li>22 January 2019 - volunteer for co-chair</li> <li>14 March 2019 – volunteer for co-chair</li> <li>08 May 2019 – volunteer for co-chair</li> <li>12 September 2019 – volunteer for co-chair</li> <li>21 November 2019 – volunteer for co-chair</li> </ul>
	Carol Mooney